90 13 620 542 90+

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
 

فرانچایز چیست

فرانچایز؛
مدلی موفق برای کسب‌وکار در ترکیه

اگر دارای سرمایه هستید و به دنبال ایده برای شروع کار در ترکیه میگردید و یا به دنبال گسترش کسب وکار خود هستید این مطلب را دنبال کنید

فرانچایز چیست؟

فرانچایز یک مدل از کسب وکار است که برای عرضه یک محصول یا خدمات به کار میرود. درواقع فرانچایز روشی است که درآن سرمایه‌گذار از طریق قرارداد حق امتیاز از ایده یک برند فعال استفاده کرده و با پشتیبانی دائمی آن برند کسب‌وکار خود را شروع می‌کند.

برای این‌که بهتر متوجه این مدل از کسب‌وکار شوید رستوران‌های زنجیره‌ای را در نظر بگیرید. می‌توان با قرارداد اخذ امتیاز از صاحب‌برند‌رستوران و تحت حمایت او شعبه جدیدی را بازگشایی کنید. دراین قرارداد مبلغی به عنوان دریافت ‌حق‌امتیاز به صاحب‌برند (فرانچایزر) داده میشود و مبلغی از فروش هم به او میرسد. درمقابل دریافت‌کننده حق‌امتیاز (فرانچایزی) حمایت‌هایی را دریافت میکند که شامل مشاوره انتخاب مکان، طراحی فضا، تعلیمات اجرایی، آموزش نیروها، کمک های اجرایی ومدیریتی در طول کارو حمایت در زمینه فروش می شود. تمام این موارد در نهایت منجر به یک سرمایه‌گذاری امن و بدون‌ریسک خواهد شد.
فرانچایزر چه کسی است؟    Franchiser
فرانچایزر صاحب اصلی برند است و حق‌امتیاز برند متعلق‌ به اوست. وظایف اصلی فرانچایزر شامل آموزش های ابتدایی و پیشرفته، معرفی نیروی‌کار، مشاوره در زمینه‌های مختلف پیش از شروع و در حین‌کار، ثبت رسمی شعبه، افتتاح شعبه، بازاریابی اثربخش و فراگیر و مهم تر از همه مدیریت و سیاست‌گذاری‌های کلان می‌شود.
فرانچایزی چه کسی است؟    Franchisee
فرانچایزی کسی است که در طی قراردادی حق‌امتیاز برند را دریافت میکند و موظف است علاوه بر هزینه حق‌امتیاز مبلغی از سود کار را هم به فرانچایزر بدهد. فرانچایزر همچنین وظیفه دارد قوانین شرکت را اجرا کند. برای مثال در رستوران‌های زنجیره‌ای مالکیت هر شعبه متعلق به فرانچایزری هاست ولی شیوه اداره، منو و تم دکوراسیون مطابق با الگوی ثابتی صورت میگیرد که توسط فرانچایزر تدوین شده است.

چرا برای سرمایه گذاری در ترکیه فرانچایز را انتخاب میکنیم؟

در فرانچایز با استفاده از نام یک برند قدرتمند، شناخته‌‌‌‌شده و پرطرفدار راه موفقیت کسب و کار شما در ترکیه هموار است. چرا که با کاهش ریسک سرمایه‌گذاری می‌توانید بدون نگرانی از شکست احتمالی، کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید.

1- از آنجایی که وظیفه‌ی اصلی تبلیغات و بازاریابی به عهده فرانچایز است، مدت ها قبل در این که در این سیستم فعالیت خود را شروع کنید، تبلیغات برند آغاز شده‌است.

وظیفه و هزینه تبلیغات بر عهده صاحب برند است و با کمپین‌های تبلیغاتی و گسترش برند، شما هم از مزایای آن بر¬خوردار خواهید‌شد. شما برای شروع کسب‌وکارتان نیاز به زمان، منابع، نیروهای متخصص در حوزه‌های مختلف دارید. چرا که علاوه‌بر محصول و یا خدمات خوب، نیازمند بازاریابی هستید تا بتوانید این محصول یا خدمات را به دیگران معرفی کنید. بدون بازاریابی گسترده امکان از دست‌دادن سرمایه‌اولیه و شکست کسب‌وکار نوپای شما بسیار بالاست. در سیستم فرانچایز ، صاحب‌برند با برعهده‌گرفتن این وظایف ریسک شکست را بسیار پایین میآورد.

2- حمایت‌های متعاقب فرانچایزر در ترکیه از شما مسیر رسیدن به سود و بازگشت سرمایه ‌اولیه را هموار می‌سازد. این حمایت‌ها پیش از شروع شامل برنامه‌های آموزشی مدون، مشاوره در انتخاب مکان، کمک در طراحی داخلی فضای انتخابی، معرفی نیروی متخصص و کاربلد می‌شود. پس از شروع کار نیز حمایت ها قطع نخواهد شده و در قالب پشتیبانی همه‌جانبه و دائمی، فراهم‌کردن بستر فروش، برنامه های آموزشی تکمیلی در باب مدیریت ، انجام می‌شود
به‌عبارتی شما پس از شروع به کار در ترکیه همواره می‌توانید روی کمک و پشتیبانی فرانچایزر خود حساب کنید.

3- درسیستم فرانچایز در ترکیه شما عضوی از یک سیستم معتبر و شناخته شده هستید و مانند کسب‌وکارهای کوچک به راحتی کنار زده نمی‌شوید . در واقع در این سیستم شما به بازار فروشی دسترسی دارید که از قبل ثبات یافته و مشتریان خود را دارد

4- شاید بتوان گفت حتی مهم‌تر از استفاده از نام یک برند شناخته شده ، استفاده از تجربیات آن برند باسابقه است. تجربیاتی که به شما بعنوان فرانچایزی منتقل می‌شود تجربیاتی هستند که در طول زمان و با سختی، آزمون و خطای مداوم و پژوهش‌های گسترده در همه‌ی زمینه‌ها به دست آمده اند. به‌عبارتی با راهکارهایی که از فرانچایزر خود دریافت می‌کنید به سرعت سوار برکار می‌شوید و راه موفقیت را طی می‌کنید که نتیجه آن سود‌دهی سریع کسب‌وکار شماست.

انواع مدل فرانچایز در ترکیه

فرانچایزهای کسب‌وکارمحور و یا خدماتی 

کسب‌وکارهایی که خدماتی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند مانند رستوران‌ها وکافی‌شاپ‌ها، تعمیرات پس‌ازفروش، خدمات هتل‌داری، آرایشگاه ها و … این مدل از فرانچایز محبوب ترین مدل فرانچایز محسوب می شود. چراکه رنج گسترده ای از نیاز به سرمایه‌اولیه را شامل می شود. برای مثال با یک سرمایه‌ی کم می توانید عضوی از فرانچایز آیس‌پک یا بستنی نعمت باشید و یا با سرمایه‌ای بزرگ شعبه‌ای از یک هتل زنجیره ای مانند هتل لاله را تاسیس کنید و مدیریت آن را به عهده بگیرید
فرانچایز رستوران ایرانی چاکوچ در ترکیه

فرانچایزهای محصول‌محور توزیعی 

به عبارت ساده فرانچایز محصول‌محور به شعبه های فروشگاهی محصولات کارخانه‌ها و همچنین شبکه توزیع این محصولات گفته می‌شود که نسبت به بزرگی برند، سرمایه‌ی اولیه متوسط و یا بالایی نیاز دارد. برای مثال شما برای اخذ امتیاز و تاسیس یک شعبه هایپرمی به سرمایه‌ی بالایی نیاز خواهیدداشت و در مقابل تاسیس یک فروشگاه از یک برند لباس به سرمایه به نسبت کمی نیاز دارد.

فرانچایزهای محصول محور به فرانچایزهایی گفته می‌شود که در آن محصولی شناخته شده و پرطرفدار توسط فرانچایزی به فروش می‌رسد. برای مثال با عقد قرارداد با فروشگاه زنجیره‌ای کوروش می‌توانید عضوی از این شبکه باشید

فرانچایز سازنده‌محور 

در این مدل فرانچایز، فرانچایزی تحت نظر و طبق استانداردهای تعریف شده صاحب برند وظیفه تولید محصول را به عهده می‌گیرد
این مدل از فرانچایز اصولا در سطح بین الملی رایج است. هزینه‌های تولید کمتر در بعضی کشورها باعث می شود صاحب برند با فرانچایز این هزینه‌ها را پایین بیاورد. کارخانه های تولید برندهای ورزشی مانند آدیداس در چین و تایلند مثالی ملموس از این فرانچایز است. این مدل از فرانچایز به هزینه‌ی اولیه بسیار بالایی نیاز دارد.

مهرداد محمدرضا هستم
ارسال